Forside  Dit udbytte  Analyser din tekst

 

Din arbejdsproces.
 

“A way of seeing is a way of not seeing.”
G. Poggi, The British Journal of Sociology, 1965.

Her kan du få bistand til at læse indenad på en tekst du (eller andre) har skrevet. Inspirationen fremkommer ved at du bestiller en analyse af teksten, som sætter de anvendte ord i perspektiv. Du vil få svar i løbet af få øjeblikke.

På baggrund af tilbagemeldingen kan du i en næste fase finde dine egne svar på, hvor og med hvad du kan sætte ind på at forbedre dine manuskripter til dagsordener, mødereferater, projektoplæg og andre former for skriftlige udtryk.

Du kan med fordel arbejde i disse tre trin:

1. Udarbejd en tekst (udtrykdigselv skriftligt).
Helst en tekst som du faktisk skal bruge i en eller anden sammenhæng, f.eks. et manuskript til en præsentation eller en tale.

2. Udforsk teksten som produkt af din måde at arbejde på.
Du har nu udtrykt dig – nu kan du udsætte teksten for en analyse der sætter dit ordvalg i perspektiv. Samtidig kan du vælge at opfatte teksten som et produkt, der afspejler noget om dig, f.eks. dine personlige præferencer, som de kommer til udtryk i denne sammenhæng. Derfor er teksten også en mulig indgang til at lære nyt om dig selv.

3. Udvikling af ny forståelse.
Hvad var din oprindelige hensigt med teksten. Hvilket indtryk ønskede du at skabe? Hvilken tilbagemelding fik du fra analysen (f.eks. med hensyn til din brug af konkrete hhv. abstrakte formuleringer, rationelle og mere følelsesbetonede ord osv. Er der noget du på denne baggrund bliver opmærksom på – om dig selv? Noget du ønsker konkret at ændre ved teksten, i forhold til dit formål med teksten.

 

Du kan nu gå videre til analysen.
Eller læse mere om hvordan du kan øge dit personlige udbytte.

  webmaster

interaction.dk   gadvide.dk  iwonder.biz   udtrykdigselv.dk


InterAction I/S
Margrethevej 28, DK-2900 Hellerup, Phone +45 4052 3114, Fax +45 3962 3184
Contact Olfert Rahbek, Partner, M.Ec. and Bus. Adm., Mobile +45 4052 3114
Copyright © 1994-2001